Візит української делегації до європейських партнерів проекту

У рамках спільного українсько-німецько-польського проекту Темпус Таціс українська делегація в період з 25 травня по 14 червня 2008року відвідала Німеччину та Польщу. Цей візит відбувався згідно з планом робіт по проекту та з метою утворення в Полтаві Агроекологічного центру. Метою поїздки булла підготовка та збір матеріалів для подальшої розробки трьох питань, що виносились на розгляд та обговорення першої частини проекту, а саме:
– аналіз європейського законодавства в галузі охорони навколишнього середовища;
– органічне землеробство та екологічно чиста продукція;
– поліпшення навчального процесу та коректування магістерських курсів для підготовки спеціалістів в галузі екологічного землеробства та отримання екологічно чистої продукції.
Під час перебування у відрядженні, члени нашої делегації отримали різноманітну ознайомчу інформацію, відвідали багато підприємств та зустрілися з цікавими людьми. Організатори програми наддали нам можливість здійснити багато корисних для подальшої праці та цікавих екскурсій:

Екскурсії на промислові підприємства;

(збільшити)

Екскурсії на сільськогосподарські підприємства, що виробляють екологічно чисту продукцію;

Екскурсії на підприємства, що складують продукцію, проводять її контроль та готують для продажу;

(збільшити)

Екскурсії на комунальні підприємства м.Штутгарт (система водоочисних споруд зливової каналізації);

Ознайомлення з роботою підприємств, що займаються знешкодженням осадків зливних вод міської системи каналізації та ознайомлення з їхніми технологіями очистки;

Відвідування одного з підприємств потужного хімічного концерну BASF;
Ознайомлення з системою контролю якості продукції на прикладі підприємства по виготовленню вина;

Ознайомлення з матеріальною та лабораторною базою університету Хоенхайм;

Відвідування лекцій, згідно з програмою проекту;

Відвідування науково дослідних інститутів, що здійснюють лабораторний контроль якості харчової продукції;

(збільшити)

Зустрічі з німецькими координаторами проекту, обговорення окремих етапів роботи по проекту а також організація проведення підсумкових конференцій в Полтаві по кінцевим етапам робіт окремих модулів;

(збільшити)

Зустріч з ректором університету;

Завдяки цим екскурсіям та зустрічам ми отримали багато нової та корисної інформації для продовження роботи проекту.
Члени нашої делегації остаточно обговорили матеріали, що виноситимуться на розподілення модулів першого етапу робіт проекту, з’ясували, як треба проводити підсумкові семінари-конференції, вивчили форми та методи організації магістерських курсів та модулів, включаючи тему екологічно чистого виробництва та екологічної безпеки. Завдяки цьому візиту ми мали змогу ознайомитися з сучасними методами та обладнанням для проведення контролю якості продукції та станом оточуючого середовища. Спеціалісти, залучені до проекту, змогли зформувати наукову методологічну концепцію обласних програм по раціональному використанню відходів та екологічній сітці Полтавської області відносно до матеріалів проекту АЕЦ. Учасниками проекту були розглянуті можливості проведення перепідготовки спеціалістів агропромислової галузі на підготовку спеціалістів екологічного землеробства та виробників екологічно чистої продукції.

Залишити коментар